Ascendentul – ce este, cum se calculează, care sunt caracteristicile Ascendentului în zodii

Ce este Ascendentul

Ascendentul este, din punct de vedere al tehnicii astrologice, zodia care se găsește la răsărit în momentul nașterii noastre.

Ascendentul ne descrie personalitatea, atitudinea, masca pe care o prezentăm în exterior, modul în care interacționăm cu cei din jur, limbajul verbal și non-verbal.

Ascendentul desemnează corpul fizic, el indică în astrogramă zodia care guvernează prima casă astrologică, așadar ne dă indicii legate de: sănătate, vitalitate, aspect, postură, mimică, gestică, carismă personală.

Un mit persistent în astrologie este cel al faptului că Ascendentul se manifestă după vârsta de 30 de ani, ceea ce nu este acurat. Fiind guvernatorul primei case astrologice, acesta se manifestă din primele clipe de viață terestră, fiind interfața între om și mediul înconjurător.

Ascendentul are un rol important în astrologia relațională, acolo unde indică: temperamentul, simțul umorului, modul de preluare și procesare a energiei, atracția fizică și “chimia” între două persoane.

Cum se calculează Ascendentul

Ora nașterii, și anume ora exactă când noul-născut-ul a ieșit din câmpul energetic al mamei și a devenit o structură energetică individuală, este principalul indicator pentru stabilirea Ascendentului.

Pentru un anumit moment, caracterizat prin coordonatele: spațiu (longitudine, latitudine) și timp (an, lună, zi, oră, minut), Ascendentul are o poziționare pe un anumit grad, într-o anumită zodie.

Dacă ora nașterii nu este cunoscută, aceasta se poate determina printr-o analiză astrologică numită rectificarea orei de naștere, și astfel se obține cel mai probabil Ascendent al persoanei.

Eu cum îmi pot afla Ascendentul?

Pentru a îți calcula Ascendentul, îți recomand utilizarea softului oferit gratuit de către Astrodienst AG, https://www.astro.com/, soft astrologic creat în Zurich, Elveția, care respectă standardele orologiei elvețiene: claritate, acuratețe, precizie.

Accesează site-ul https://www.astro.com/, selectează interfața pentru profilul de vizitator (guest), intră în secțiunea Free Horoscopes, subsecțiunea Chart Drawing, Ascendant, introdu datele tale și vei obține astrograma ta natală, cu indicarea clară a Ascendentului: în zodie și grad.

De ce este important să îți cunoști Ascendentul?

Pentru ca acesta îți oferă indicii despre modul în care ești văzut, simțit și perceput de cei din jur. Astfel îți poți explica mai bine de ce ești simpatic unora și mai puțin simpatic altora.

Apoi, pentru ca te ajută să îți adaptezi stilul de viață la nevoile corecte ale corpului tău: să știi ce îi face bine, ce trebuie evitat, ce te încarcă cu energie și ce, dimpotrivă, te obosește și crează dezechilibru.

Este important să îți cunoști Ascendentul dacă dorești să beneficiezi de instrumentele astrologiei previzionale.

Ești adeptul horoscoapelor comerciale?

Asculți predicțiile prezentate periodic în social-media și mass-media?

Știai că cele mai relevante previziuni sunt cele care au ca punct de referință Ascendentul?

Îți recomand să afli care este Ascendentul tău și apoi să urmărești în cadrul acestor horoscoape ceea ce este prezentat la zodia unde ai tu Ascendentul.

Caracteristicile zodiilor aflate la Ascendent

Așa cum zodiile sunt grupate funcție de elementul definitoriu în zodii de foc, pământ, aer și apă, tot așa se resimt aceste elemente și în percepția Ascendentului.

ASCENDENT în zodii de FOC

♈︎ Berbec

♌︎ Leu

♐︎ Săgetător

Sunt persoane cu multă energie, care își impun prezența în mediu, sunt percepute ca fiind puternice, sigure pe sine, extrovertite, dornice de afirmare și de exprimare a personalității.

Cei cu Ascendentul în zodii de foc sunt percepuți ca figuri de autoritate si de inspirație. Fiind ușor de urmărit și de urmat, sunt de cele mai multe ori selectate în rolul de lideri sau de conducători ai grupului.

Ascendent în:

♈︎Berbec: siluetă subțire, statură medie, corp suplu dar puternic, prezintă un grad de neastâmpărare în atitudine, o senzație de urgență și de agilitate, se mișcă foarte repede și energizează spațiul în jurul lor.

♌︎Leu: corp suplu dar impunător, statură medie spre înaltă, atitudine aristocrată, care impune respect și nu lasă loc pentru imersiuni nedorite în spațiul personal, creează o aură de admirație și de reverență în jurul lor.

♐︎Săgetător: corp masiv dar atractiv, statură medie spre înaltă, atitudine profesorală, academică, care desemnează un intelectual. Sunt cei care impun standarde sociale și relaționale înalte și sunt caracterizați prin demnitate.

ASCENDENT în zodii de PĂMÂNT

♉︎ Taur

♍︎ Fecioară

♑︎ Capricorn

Persoanele cu Ascendent în zodii de pământ sunt caracterizate prin stabilitate, robustețe, practicalitate și calm. Sunt persoane care îți transmit sentimentul de siguranță și de stabilitate, alături de care nu simți o modificare a propriului nivel energetic.

În grup sunt percepute ca fiind persoane pe care te poți baza, la care să apelezi pentru o sugestie sau pentru un sfat, sau alături de care să mergi atunci când dorești un partener care să îți respecte nevoia personală de spațiu.

Ascendent în:

♉︎Taur: corp robust, frumos, statură medie, prezență calmă și plăcută, îți conferă sentimentul de familiar, senzația de siguranță și confort. Atitudine rezervată dar prezentă, au o personalitate mai degrabă liniștită decât introvertită.

♍︎ Fecioară: corp bine conturat, care dă senzația de greutate, statură medie spre înaltă, prezență liniștită și liniștitoare, îți dau senzația că ești sprijinit și susținut. Atitudine rezervată, introvertită, analitică și, în anumite cazuri, critică.

♑︎ Capricorn: corp subțire, osos și dens, piele închisă la culoare, statură mică spre medie. Prezența lor dă senzația de autoritate și de impunere a limitelor. Atitudine patriarhală, au prestanța figurii paterne în grup.

ASCENDENT în zodii de AER

♊︎ Gemeni

♎︎ Balanță

♒︎ Vărsător

Ascendentul în zodii de aer desemnează cei mai buni comunicatori, oratori și persoane publice, cei mai talentați actori. Prezintă o usurință firească în a proiecta în exterior, în mod controlat, ceea ce își propun în interior.

În cadrul grupului sunt acele persoane adaptabile care se pliază pe tipologia fiecăruia, care pot lega și întreține cu ușurință conversații, cei care creează atmosfera în cadrul întâlnirilor. Pot fi considerați lianți sociali.

Ascendent în:

♊︎Gemeni: corp subțire, adolescentin, atitudine copilăroasă, prezență veselă, activă, care dă senzația de ușor și de simplu. Buni comunicatori, adaptabili și efervescenți, sunt căutați în contextele sociale pentru sentimentul de apartenență și conectare la grup.

♎︎Balanță: corp plinuț, dar estetic, frumusețe a chipului, atitudine fermecătoare și atrăgătoare. Dau senzația de armonie, impun prin atitudine la bun simț și bune maniere, sunt stilate și elegante. În grup sunt persoanele care aduc estetica și rafinamentul în discuții.

♒︎ Vărsător: corp robust, cu o frumusețe statuară, parțial robotică. Dau senzația de rece, calculat și atemporal. Prezența lor impune conduită și prestanță, sunt oratori desăvârșiți, folosesc cu lejeritate un vocabular extins și se evidențiază prin inteligență și perspicacitate.

ASCENDENTUL în zodii de APĂ

♋︎ Rac

♏︎ Scorpion

♓︎ Pești

Cele mai senzitive, sensibile și emoționale persoane, cei care au Ascendentul în zodiile de apă sunt recunoscuți pentru umanitatea și empatia lor.

Sunt persoane percepute energetic ca fiind protectoare, mulabile și pliabile pe nevoile celor din jur, sunt cei care te atrag atunci când ai nevoie de un prieten căruia să te destăinui sau pe umărului cui să îți rezemi capul.

Ascendent în:

♋︎Rac: corp de copil, plinuț, statură medie, atitudine retrasă și rezervată, introvertită, dau senzația de protecție, sunt percepuți în grup ca figură maternă. În relații îi susțin și îi alimentează cu energie pe ceilalți.

♏︎Scorpion: corp subțire, dârz și care denotă putere, au o aură de profunzime și de mister, sunt enigmatici, cuprinzători și fascinanți. Posedă o expresie energetică puternică și manipulează cu ușurință nivelul energetic al celor din jur.

♓︎Pești: corp masiv, care denotă densitate, sunt empatici și emotivi, fiind foarte conectați energetic la tot ce se găsește în jurul lor. Sunt tăcuți, înțelegători și timizi iar în cazuri extreme devin dramatici și teatrali.

Acum, că ai aflat toate aceste aspecte, îți propun un exercițiu:

  1. Calculează-ți Ascendentul;
  2. Întreabă-i pe cei din jur dacă te reprezintă cele spuse mai sus despre Ascendentul tău;
  3. Dacă Ascendentul tău este diferit de zodia ta natală, meditează asupra aspectelor care îți sunt mai confortabile în exprimarea Ascendentului în defavoarea exprimării zodiei.
  4. Acest exercițiu de conștientizare te va ajuta să te exprimi mai puternic și mai autentic.

PS. Nu uita să asculți previziunile corespunzătoare Ascendentului în cadrul Horoscopului 🙂


2 thoughts on “Ascendentul – ce este, cum se calculează, care sunt caracteristicile Ascendentului în zodii

Comments are closed.