HOROSCOP luna AUGUST 2020

Luna august 2020 este marcată de următoarele tranzite:

Soarele traversează zodia Leului până în 22 august, după care parcurge zodia Fecioarei; în același timp Luna înregistrează faza de Luna Plină în Vărsător pe data de 3 august și Luna Nouă în Leu pe data de 19 august, Mercur traversează zodiile Rac, Leu și primele grade de Fecioară, Venus părăsește zodia Gemeni și avansează în zodia Racului iar Marte avansează 9 grade în zodia Berbecului.

Aceste tranzite au influențe diferite pentru fiecare dintre noi, deoarece acestea influențează domenii de viață diferite, funcție de zodia natală și de ascendent.

Îți recomand să urmărești în mod principal horoscopul zodiei în care se găsește ascendentul tău și în plan secund horoscopul zodiei natale.

Ascendentul este determinant pentru calcularea caselor astrologice din astrogramă și, de aceea, informațiile prezentate la horoscopul zodiei unde se găsește ascendentul tău sunt mai acurate, mai precise și îți sunt de mai mare folos.

Pentru a îti calcula ascendentul și a afla care este zodia care definește ascendentul tău găsești informații în articolul postat aici.

În rândurile de mai jos găsești previziunile și recomandările pentru luna august pentru ascendentul în fiecare zodie în parte.

BERBEC

Luna august continuă într-o notă cu care te-ai obișnuit deja, cea a nevoii imperioase de exprimare de sine, de afirmare, de acțiune. Marte continuă tranzitul direct prin casa 1, așadar dinamizează și intensifică toate aspectele care țin de expresia personală și satisfacerea nevoilor personale.

Îți recomand să acorzi atenție modului în care comunici cu membrii familiei iar în acțiunile pe care le întreprinzi să ții cont de modul cum vor impacta și vor fi resimțite de către aceștia.

De asemenea îți recomand să fii mai atent decât până acum la modul în care este perceput comportamentul/ atitudinea ta de către persoanele cu rol de autoritate în viața ta, cariera și prestigiul profesional sunt încercate în aceasta perioadă. Diplomația, ascultarea activă și discernământul sunt necesare în acest domeniu.

Este o perioada cu multă încarcătură energetică pe segmentul creativității, a amorului și a relației cu copii, atât Soarele cât și Mercur îți tranzitează casa 5 luna aceasta.

Îți recomand să fii curajos în descoperirea laturii tale artistice, este o perioadă în care un simplu hobby se poate transforma într-o activitate care să îți aducă prestigiu și recunoaștere; să fii echilibrat în relațiile de iubire, mai ales dacă sunt incipiente și încă în faza efervescentă; să fii atent la nevoile copilului/ copiilor și să te poziționezi în rolul de mentor pentru aceștia.

TAUR

Luna august continuă să îți solicite atenție în tot ceea ce ține de trecut, de lucruri nerezolvate, îngrijorări, frici, supărări peste care încă nu ai trecut. Prezența lui Marte în casa 12 vine cu o puternică energie de spargere a tiparelor, de rupere a ritmului obișnuit, de ardere a automatismelor și a programelor mentale neproductive.

Îți recomand să ai răbdare și încredere, să fii diplomat în tot ceea ce presupune relația cu rudele de gradul doi, mai ales cu frații/surorile, să permiți acestei noi energii să lucreze pentru tine fără a te angaja în discuții și acțiuni ce țin de trecut.

Această perioadă aduce pentru tine testul integrității personale, vine să îți aducă în atenție credințele disfuncționale și să îți șlefuiască filozofia de viață pe principii morale și etice de o valență superioară.

Îți recomand să testezi noi moduri de a comunica și a relaționa cu membrii familiei, să prezinți deschidere către tot ceea ce vine nou din partea lor și să îți permiți ție noi modalități de exprimare personală, chiar dacă sunt diferite de modul tău obișnuit. Vei observa ca noul va aduce o serie de beneficii neașteptate în viața ta.

GEMENI

Luna august continuă să îți aducă clarificări, repoziționări și detașări de prietenii sau persoanele din anturaj alături de care drumul tău s-a încheiat. Este o perioadă pe care o poți percepe ca fiind caracterizată de tristețe și însingurare, însă scopul acesteia este să facă curățenie în relațiile tale pentru a te ajuta să te definești tu pe tine mai corect.

Cu Marte în casa 11 și Uranus în casa 12 invitația astrală este de a fi foarte atent și circumspect la ceea ce are anturajul să îți ofere și să te învețe, pentru o îți forma o exprimare de sine mai autentică și de pe un alt nivel decât cel prezent.

Îți recomand să analizezi cu atenție propunerile de afaceri care vin din partea anturajului și să investești banii (personali, primiți din partea familiei sau prin împrumut bancar) în aceste proiecte doar dacă planul de afaceri este sigur și securizat.

De asemenea, îți recomand atenție și diplomație în relațiile cu asociații sau partenerii de afaceri, respectiv cu membrii familiei cu care împarți resursele financiare, aceste relații sunt supuse unor teste de autoritate și de corectitudine. Este un moment prielnic să te desprinzi de anumite asocieri și dependințe financiare și să începi să te bazezi mai mult pe resursele financiare proprii.

Toată lună august este o perioadă optimă pentru a deprinde noi cunoștiințe, noi aptitudini, noi metode și modele de business, informații care îți vor fi utile pe termen lung.

RAC

După luna iulie, care a adus energizarea și capacitarea exprimării personale, este rândul capitolului financiar – material să fie optimizat.

Luna august vine cu o dinamizare a tot ce presupune carieră, prestigiu profesional, rol în ierarhia socială și profesională. Aici se vor înregistra cele mai multe evenimente, fiind posibile anumite situații conflictuale care, dacă sunt depășite cu bine, pot aduce promovări și creșteri ale veniturilor.

Îți recomand să fii asertiv, să fii prezent și să gestionezi situațiile cu fermitate și curaj. Este o perioadă care vine să îți arate o cale mai rapidă, directă și corectă de a îți atinge obiectivele și să te scoată din rutină și procrastinare.

De asemenea, este o perioadă în care tot ceea ce ține de parteneri și parteneriate este supus analizei. Îți recomand să fii diplomat, dar ferm în discuțiile cu aceștia, și în mod special în dialogul cu partenerul de viață – soțul/ soția, să îți argumentezi adecvat poziția și să cauți consensul.

LEU

Este excelent să fii tu în luna august. Ești vedeta sezonului. Ești apreciat, căutat, ascultat și văzut. Este o perioadă în care tot ce ține de exprimarea ta personală, de modul cum ești perceput de cei din jur și de cum te simți în societate este optimizat la maxim. Dacă ai amânat anumite contacte sociale, evenimente sau prezența în social media, acum este timpul pentru a ieși la lumină și a străluci.

Cu Soare și Mercur în casa 1 vorbim despre o personalitate luminoasă, care atrage și polarizează tot în jur, care folosește cu iscusință tot ce ține de registrul comunicare și care se face ușor înțeles și urmat. Îți recomand să te bucuri la maxim de această perioadă.

Dacă au existat în ultima vreme mici semne de îngrijorare în ceea ce privește starea de sănătate îți recomand să fii asertiv și să consulți specialiștii care te pot îndruma către soluții potrivite.

Fiind luna vacanțelor este firesc să îți dorești o evadare din cotidian, însă îți recomand să îți iei măsurile necesare de protecție. Tentația este să consideri că totul este bine și să te lași purtat de val, de aceea este necesar să fii responsabil și calculat în acțiunile tale.

FECIOARĂ

Luna august este o lună a conștientizărilor, a clarificărilor și a eliberării de tot ce ține în plan mental de trecut. Atât Soarele cât și Mercur tranzitează casa 12, așadar vei avea parte de mai multă claritate în gândire, de eliberare de fricile și îngrijorările cotidiene, pe care le vezi acum în lumină și nu le mai lași să te domine.

Este o perioadă propice pentru a discuta despre moșteniri de familie, finanțe comune, despre modul în care împărți resursele cu membrii familiei sau cu asociații. O bună cunoaștere a resurselor te va ajuta să pui bazele unei dezvoltări sustenabile în domeniul profesional. Îți recomand să fii echilibrat și diplomat în comunicare și să fii atent la modul în care este percepută atitudinea ta.

În această perioadă este testată stima de sine, zona creativă și relația cu copii. Așadar, recomandarea mea este să te evaluezi și poziționezi corect în toate relațiile tale, în special în cadrul asocierilor familiale sau de afaceri și să te detașezi de acele persoane din anturaj sau de prietenii care nu te tratează adecvat. De asemenea, îți recomand să dai dovadă de răbdare și de înțelegere în raport cu copiii.

BALANȚĂ

Pentru tine luna august aduce oportunități și deschideri din partea anturajului. Este o perioadă excelentă pentru a cunoaște persoane noi, pentru a îți lărgi anturajul, a participa la evenimente și a te implica social în acțiuni care te atrag. Îți faci prieteni noi, cu idei noi, cu o altă viziune asupra lucrurilor, care te vor determina să îți schimbi perspectiva de viață.

Este o perioadă în care focusul este pe relații, poziționare în relații, cine ești tu în relație cu partenerul de viață sau cu partenerii de afaceri, pentru a obține o consolidare a relațiilor care îți sunt benefice și o desprindere de cele care te țin pe loc.

Este indicat să acorzi atenție la modul în care este percepută și resimțită aceasta revoluționare a relațiilor de către membrii familiei. Îți recomand să probezi mai multă constanță și să dai dovadă de toleranță, atmosfera din cadrul familei este testată la nivel de acceptare și iubire necondiționată.

SCORPION

Luna august aduce provocări și repoziționări în ceea ce privește starea ta de sănătate, stilul de viață și modul în care te implici în activitatea profesională. Este un moment bun pentru a optimiza tot ceea ce ține de rutină: orele de masă, tipul și cantitatea de mâncare, raportul între orele de stat la birou versus orele dedicate activității fizice.

Dacă până acum ai amânat aspectele care țin de sănătate, acum acestea se vor face resimțite, în special prin dureri de cap sau insomnii. Îți recomand sa fii atent la ceea ce îți solicită corpul și să dezvolți obiceiuri noi, sănătoase.

Cu Soare și Mercur în casa 10 ai mari șanse să fi pus într-o lumină favorabilă în domeniul profesional, fiind apreciată asertivitatea ta și capacitatea de a lua decizii rapid și ferm. Este o perioadă favorabilă pentru a îți prezenta ideile, proiectele și realizările, acestea pot duce la avansare în structura ierarhică.

Îți recomand să fii selectiv în acțiunile în care te implici, să aplici regula: adevărat – pozitiv – util în gestionarea informațiilor pe care le primești și să îți faci timp pentru tine și pentru planurile tale.

SĂGETĂTOR

Pentru tine această perioadă vine cu o mare dorință de a descoperi tărâmuri și civilizații străine, de a face o imersiune într-o cultură și religie străină, de a descifra mistere unei filozofii de viață complet diferite de a ta.

Este o perioadă optimă pentru a explora tot ceea ce nu îți este familiar, fiind susținute inclusiv excursiile și călătoriile. Tot ceea ce vine din afara țării natale aduce un suflu proaspăt și idei noi pe care le poți încorpora cu ușurință în viziunea și în atitudinea ta.

Îți recomand să fii ponderat în ceea ce privește partea financiară, dorințele tale de a călătorii și a te bucura de tot ce are viața să îți ofere pot produce dezechilibre financiare. Momentan resursele proprii sunt supuse testului profesionalismului, banii vor veni din muncă susținută și lucru bine făcut.

Ai parte de o perioadă în care creativitatea artistică, exprimarea iubirii și stima de sine sunt puternic dinamizate, în care este util să faci o evaluare a ce expui în exterior și ce învață cei din jur de la tine.

CAPRICORN

Luna august aduce multiple șanse și beneficii în ceea ce privește partea financiară, în special dacă este vorba despre moșteniri, donații, sponsorizări, dividente sau bani puși la comun alături de partenerii de viață sau de asociați. Este de asemenea un moment potrivit pentru a intra în noi parteneriate și a găsi metode de a obține câștiguri din acestea.

Dacă ai avut până acum rețineri în a îți pune în practică ideiile și dorințele, care păreau irealizabile, acum vei găsi susținere și persoane care să creadă în tine și în ideea ta și să te sponsorizeze.

Îți recomand să ai tu blândețe și toleranță în ceea ce privește visul tău, să nu fi ultracritic, să lași ideea să se transforme în plan și să identifici persoanele potrivite care te pot ajuta să îl concretizezi.

Este o perioadă în care este util să fii blând cu membrii familiei, chiar dacă perspectiva lor de viață este diferită de a ta, cu perseverență și tact te vei face mai bine înțeles și urmat.

VĂRSĂTOR

Bine ai venit în luna august, o lună a relațiilor, a parteneriatelor, o lună în care nevoile tale sunt ascultate și primești timp, atenție și dovezi de iubire din partea partenerului. Pentru tine această perioadă vine cu o bună comunicare în cuplu, cu contracte benefice cu partenerii de afaceri, cu înțelegere și prosperitate.

Dacă simți încă anumite restricții și rigori autoimpuse, acestea sunt acolo pentru a te învăța care este modul cel mai potrivit de a gândi și a te raporta la ceea ce ți se întâmplă. Se poate să primești informații care să îți dea bătăi de cap sau să fii obligat să faci mai multe drumuri pentru a obține anumite lucuri, dar doar pentru a învăța să fii mai disciplinat, mai ordonat și mai atent la detalii.

Îți recomand să ai în vedere planul sănătății și al alimentației, să fii protectiv cu tine și să modifici treptat aspectele ce țin de stilul de viață. Felul tău creativ și original te poate împinge să testezi noi diete, remedii sau preparate culinare, dar se poate să nu ai corpul încă pregătit pentru acestea, de aceea îți recomand să ai răbdare și să testezi lucrurile noi progresiv.

PEȘTI

O luna dedicată muncii, în care eforturile și acțiunile tale sunt valorizate, în care găsești metode potrivite de a primi retribuția adecvată pentru munca depusă.

Luna august, deși lună a concediilor, pentru tine este o lună a evaluării concrete a aportului pe care îl ai în cadrul echipei, de poziționare corectă și de obținere a rezultatelor și a veniturilor corespunzătoare.

Vei favoriza munca în defavoarea concediului și a vacanțelor, dar nu uita să te relaxezi și să te deconectezi periodic de cotidian și de grijile aferente acestuia. Dacă apar probleme legate de sănătate este util să fii asertiv și să apelezi la personalul de specialitate pentru o rezolvarea rapidă.

Îți recomand să fii rezervat în ceea ce privește anturajul și cercul de prieteni, acolo pot apărea constrângeri sau neînțelegeri, este util să fii selectiv în comunicare și să îți asculți intuiția.