FECIOARA – inteligența în serviciul semenilor

Cum suntem în zodia ei și cum am primit o solicitare faină în acest sens, articolul acesta este dedicat Fecioarei. O zodie pe care o prețuiesc foarte mult, poate și pentru ca am o relație specială cu reprezentanții săi, pe care îi resimt ca fiindu-mi frați, mentori, persoane pe care mă pot baza și în care pot avea încredere.

Poți recunoaște ușor un reprezentant al zodiei Fecioară după dedicația pe care o are pentru muncă. Fecioarele trăiesc pentru a munci și o fac mult mai bine decât toți ceilalți. Sunt dedicați lucrului pe care îl fac pentru ca operează pe frecvența perfecțiunii și a infailibilului. Nu fac rabat la calitate și nu fug de rutină, dimpotrivă, sunt extrem de confortabili în a duce la bun sfârșit slujbe caracterizate prin rutină și repetiție. Tocmai pentru că repetiția îi ajută să evolueze din zona de specialist către cea de expert și apoi către cea de maestru.

Fecioarele sunt foarte bine ancorate în realitate, așadar nu se vor apuca de nimic ce nu prezintă concretețe, palpabilitate, ceva ce nu poate fi materializat și care nu prezintă utilitate. Dacă ai vreodată o idee năstrușnică sau un plan care te înflăcărează peste masură, zic să îi ceri o opinie și unei Fecioare. Va vedea imediat hibele din planul tău, unde ai părăsit concretul și te îndepărtezi prea mult de realitate, și te va aduce rapid cu picioarele pe pământ și cu lecții de făcut.

O caracteristică principală a Fecioarei este simțul critic, deși nu dintre cele mai apreciate în plan social. Parcă nu ai chef să ți se spună constant unde ai greșit, cum îți stau hainele, cum stai cu sănătatea, cu limbajul, unde greșești în acțiunile tale, etc.. Dar nici nu îți strică. O Fecioară este un barometru foarte bun pentru a îți testa autenticitatea, asumarea și limitele. Dacă arăți în exterior ceea ce ești în interior și dacă ești bine tu cu tine nicio Fecioară nu te va enerva peste masură, dimpotrivă, o să ți se pară un prieten adevărat sau un frate mai mare și mai înțelept.

Această zodie practică și pragmatică este guvernată de Mercur – marele comunicator, inteligentul, cel care gestionează informația prin prisma rațiunii pure, a intelectului. Mercur guvernează două zodii: Gemenii și Fecioara, oferind lumii cei mai inteligenți și raționali membrii ai săi. Însă cele două zodii sunt pe cât de asemănătoare, pe atât de contrastante.

Am detaliat aspectele zodiei Gemeni într-un articol anterior, unde îi socoteam copiii zodiacului, veșnici curioși și în căutare de noi informații. Eh, Fecioarele sunt adulții zodiacului, fiind caracterizați de responsabilitate, asumare, spirit critic, discernământ. Dacă un Geamăn citește toată pagina de știri pentru a afla cât mai multe, o Fecioară se axează pe un domeniu care îl interesează și de unde îți poate relata tot ce este necesar să știi, alături de observațiile proprii și de o analiză detaliată a speței.

Cu un Geamăn vorbești despre monden și trivial, cu o Fecioară vorbești despre analize, prospecte, trenduri și comparații. Au un stil matur de a discuta, bazat pe cifre, statistici, rapoarte și detalii concrete.

Astrologic, Fecioara este un semn feminin, rece și uscat, așadar cei născuți sub guvernarea Fecioarei sunt destul de retrași și introvertiți, pentru ca au nevoie de timp și spațiu pentru a analiza lucrurile și de aceea se poziționează în umbră sau cel puțin pe locul secund. Sunt reci în relațiile cu cei din jur, nu fac declarații pompoase, nici melodramatice, însă știu să îți arate că vor fi alături de tine la nevoie și o fac de cele mai multe ori în mod ireproșabil.

Recunoști rapid o Fecioară după stilul vestimentar și prezența în societate. Au tendința de a fi perfect îmbrăcați, sau, cum spunea Coco Chanel, dacă nu știi ce purta un om frumos, înseamnă că era îmbrăcat impecabil. Nu ies în evidență, nu epatează, în schimb sunt îmbrăcați corect, uneori chiar minimalist, preferând tonuri sobre și croieli clasice. Accentul pică pe curățenie și pe modul de prezentare – să vezi o Fecioară cu o vestimentație pătată și șifonată este un semn clar că nu este în apele ei.

(Caracteristicile prezentate aici se aplică și celor care au Ascendentul în Fecioară și care trăiesc încă sub auspiciile acestuia, fiindu-le incomod să își exprime zodia natală.)

În plan profesional Fecioarele se remarcă prin consecvență, perseverență, bună abilitate de a lucra cu cifrele și de a suporta rutina. Sunt poate cei mai buni contabili, cei mai străluciți analiști, sunt excelenți manageri de risc. Dacă o companie nu are o Fecioară în organigramă pe care să o invite periodic să își prezinte analiza contextuală, atunci are o mare problemă.

Ca și partener de viață, Fecioara reprezintă o provocare. Nu spune multe, și când spune este critică și sarcastică. Nu își exprimă ușor sentimentele pentru ca, în primul rând, îi este greu să intre în contact cu ele. Emoțiile o sperie foarte tare, de aceea, de îndată ce simte că este cuprinsă de o emoție, Fecioara se închide în sine și fuge cât mai departe, până când îi trece. Traducerea emoțiilor în sentimente, întelegerea sentimentelor și a modului concret de a le exprima, capacitatea de a pune în cuvinte ceea ce simte pentru persoanele dragi, în special în relațiile de iubire și în cadrul familiei, acestea sunt provocările cele mai grele din viața fiecărei Fecioare.

Mă gândeam mai demult cum aș putea defini cuprinzător prezența unei Fecioare și cred că asemănarea cu un AI este cea mai reprezentativă. Fecioara este un robot frumos și perfect, cu o minte puternică și cu multe protocoale de operare, o reală provocare pentru ceilalți să îl înțeleagă și să comunice cu el.