RETROSPECTIVA lunii OCTOMBRIE 2020

Astrologia este cu adevarat o arta, avand si rol de a corecta, si de a invata, si de a aduce bucurie si estetica in viata noastra. Poate de aceea este studiata din cele mai vechi timpuri si simt ca inca mai sunt foarte multe de descoperit.

Mi-am petrecut ultimele trei luni – un intreg trimestru, sau Q, cand ne referim la aceiasi perioada in rapoartele de la serviciu – fiind implicata in proiecte care tin mai mult de suflet decat de orice altceva. Si anume, am renovat casa bunicilor, casa in care am copilarit, m-am dezvoltat si pe care am parasit-o in momentul migrarii pe bancile facultatii.

Astfel am descoperit ca dincolo de lucrari, planificari, curatenie si drumuri la magazinele de bricolaj, am facut si o serioasa munca de renovare interioara. Fiecare coltisor al copilarie (in mare parte ramas neatins, necesitand doar o curatare sau desprafuire) mi-a adus in amintire si in lumina constiintei un aspect ce tine de mine, copilul care visa la ce grozavii va face cand va fi mare. Adica mare cum sunt eu acum. O experienta plina de invataminte, de rememorari, de intelegeri si de vindecare.

Nici nu este de mirare ca acest lucru s-a intamplat anul acesta, cand avem parte de evenimente astrologice cu o frecventa extrem de redusa, unele se intampla o data la cateva sute de ani. De exemplu, Jupiter s-a intalnit cu Pluto in semnul Capricornului ultima data in anul 1771. E ceva, nu-i asa?

Si apoi, in octombrie am beneficiat de o frumoasa si furtunoasa retrogradare a lui Mercur in semnul Scorpionului, respectiv a Balantei, aducand inapoi in viata noastra tot ceea ce am vrut sa dam uitarii, pentru ca nu ne convine, nu ne place sau ne provoaca durere. Si asta doar spre binele nostru, pentru a aduce lumina, claritate si vindecare.

Asa mi-a si venit ideea unei retrospective. Astrologia pe care o stim si o urmarim cu toti, cea mediatizata, pune foarte mult accent pe zona previzionala, pe directii, pe tendinte, pe probabilitati. Dar ea poate fi folosita si ca retrospectie, ca instrument de analiza a ceea ce s-a intamplat pentru a amplifica nivelul de cunoastere si de intelegere a evenimentelor care s-au produs.

Asadar, ridicand harta lunii si privind la directiile principale, fiecare zodie/ ascendent – aici va rog sa selectati ceea ce rezoneaza mai mult cu voi, cu ce va identificati in mai mare masura – a avut de infruntat trecutul intr-un anumit domeniu de viata, si de acolo poate trage invataminte.

In randurile de mai jos voi sublinia aceste aspecte pentru fiecare zodie in parte, cu recomandarea ca, dupa ce veti raspunde autentic si in deplina claritate la fiecare dintre intrebarile puse, sa meditati asupra raspunsului si sa cautati metode pentru a aduce armonia si bucuria in aceste domenii de viata.

Berbec:

In cine cred eu? Ce cred eu despre viata, despre existenta si despre procese naturale ale acesteia: nastere, transformare, moarte? Care este relatia mea cu banii si cu posesiunile materiale? Cum gestionez ceea ce detin in comun cu familia si cu sotul/ sotia?

Taur:

Cum ma percep ceilalti? Cum se simt ceilalti in preajma mea? Cine sunt eu in relatie cu partenerul de viata? Cine sunt eu in relatii sociale pe care le-am stabilit? Ce ma face pe mine deosebit in ochii celor cu care stabilesc relatii?

Gemeni:

Care este starea mea de sanatate? Ce imi aduce vindecare? Ce ma imbolnaveste? Ce activitate ma umple de energie? Ce activitate imi consuma excesiv energia? Cum sunt util celorlalti? Ce ii motiveaza pe ceilalti sa apeleze la serviciile mele?

Rac:

Care este partea mea creativa? Ce tip de arta ma incanta si imi aduce bucurie? Cum imi pot amplifica bucuria si pofta de viata? Ce pot face pentru a ma simti confortabil pe scena vietii mele? Care este relatia mea cu copii si cu rolul de model? Cum ii pot influenta pozitiv pe ceilalti?

Leu:

Care este caminul sufletului meu? Ce imi aduce alinare si liniste? Care este relatia mea cu familia si cu parintii? Ce imi aduce starea de implinire? Cum ma raportez la sentimentele mele? Cum imi arat sentimentele in fata persoanelor dragi?

Fecioara:

Cum stau cu invatatul? Ce cunostinte noi mi-ar fi de folos? Cu cine pot vorbi pentru a imi largi orizontul? Unde pot merge pentru a adauga diversitate in viata mea? Care sunt relatiile mele cu fratii/ surorile/ verisorii? Dar cu vecini?

Balanta:

Care sunt resursele mele? Cum imi gestionez banii? Dar proprietatile? Cum pot obtine mai multi bani? Unde si cum pot evita risipa de bani? Care sunt talentele mele? Folosirea carui talent imi poate aduce venit suplimentar?

Scorpion:

Cum ma prezint in lume? Ce parere am eu despre mine? Cum si ce arat celor din jur? Ce ma motiveaza sa fiu intr-un fel sau in altul? Cine sunt eu cu adevarat? Cum pot fi mai autentic in exprimare?

Sagetator:

Ce frici am? Ce ganduri imi dau de furca? Ce imi provoaca anxietate? Ce imi aduce starea de liniste si de impacare? Care sunt evenimentele pe care nu le pot accepta? Cum ma raportez la ceea ce se intampla in jurul meu?

Capricorn:

Care este cercul meu social? Cine sunt mentorii mei? Pe cine admir, respect, a cui cale sunt dispus sa o urmez? Care sunt propriile mele credinte? Cum pot deveni eu propriul meu mentor? Cum ii pot inspira eu pe ceilalti?

Varsator:

Care este pozitia mea sociala? Unde sunt situat in plan profesional? Cum pot avansa? Ce ma blocheaza? Cum ma pun in valoare? Cand si cum ma autosabotez? Unde pot fi mai strict si mai disciplinat? Unde pot fi mai relaxat si mai intuitiv?

Pesti:

Care sunt principiile mele? Care sunt convingerile mele? Ce prejudecati am? Care este capacitatea mea de acceptare si de toleranta? Unde stabilesc limite? Unde nu? Unde pot fi mai concluziv, mai concis, mai la obiect? Ce cultura sau sistem de credinte ma inspira? Ce elemente pot prelua de acolo?

Sa iti fie intru folos acest exercitiu, sa ii acorzi timp si sa sa iti acorzi timp, sa avem cu toti parte de clarificare si de intelegere.